Skip to main content

Wat is een live-stream webinar?

Een live-stream webinar is een interactieve live-uitzending via internet. De opnames kun je vanuit elke locatie doen met een goede internetverbinding. Ondanks dat je geen face-to-face contact hebt met je publiek is het toch mogelijk om te communiceren dankzij verschillende interactieve opties. Door middel van polls, een survey en chatvragen maak je contact met de deelnemers. Zo wordt het mogelijk om tijdens het webinar een vraag te beantwoorden, of kun je met een poll meten of de inhoud van het webinar goed is overgekomen. Een webinar biedt veel mogelijkheden!

Niet elke webinar dat je online ziet is live. Je kunt een webinar ook vooraf opnemen en uitzenden op een vast tijdstip. Dit kan enkele voordelen hebben voor de organisatie, bekijk de voor- en nadelen in deze infographic.

Wanneer zet je een live-stream webinar in?

Webinars zijn geschikt voor veel uiteenlopende doelen. Je kunt het inzetten voor interne communicatie, product lanceringen, inspirational talks, leadgeneratie of e-learnings. Vaak kiezen bedrijven ervoor om een live-stream webinar in te zetten als zij meer controle willen hebben over wie de webinar te zien krijgt. De kijkers worden vaak persoonlijk uitgenodigd om de webinar bij te wonen omdat het relevante informatie voor hen bevat. Doordat er een vaste datum en tijd aan is verbonden kan er beter gestuurd worden in de informatievoorziening. Ook kan er beter gemonitord worden wat de resultaten zijn die voortvloeien uit het webinar.

 Voordelen van een webinar:

  • Mensen hoeven niet fysiek aanwezig te zijn bij je presentatie
  • Je kunt de webinar ook opnemen en als referentie gebruiken
  • Je kunt via chat, polls en surveys toch direct contact hebben met je doelgroep
  • Het is voor je doelgroep heel makkelijk om vanuit huis jouw presentatie bij te wonen
  • Je kunt ook een powerpoint of slidedeck tonen tijdens je presentatie

Hoe werkt dat technisch gezien?

Bij een livestream brengen we diverse camerastandpunten, eventuele video’s en slides, titels en polls/Q&A’s samen tot één mooi uitzending die live te volgens is op youtube, Vimeo, Skype of Zoom. Samen kijken we wat er nodig is om de livestream vorm te geven en pakken wij het technische stuk op van camera signaal tot live uitzending.

Wil je een live-webinar organiseren? Neem contact op!

[contact-form-7 id=”5731″]

Pixel By Pixel

We zijn bereikbaar op 036-7670186
of via [email protected]

 

Bezoekadres (op afspraak):

Pixel by Pixel
Markerkant 1011G
1316AA Almere
Nederland